Tinând cont de parametrii tehnici ai panourilor fotovoltaice dar și de factorii externi, echipele noastre proiectează sisteme fotovoltaice care să vă aducă un randament maxim.

Proiectarea sistemului fotovoltaic se realizează în mai multe etape.

Analiza locației

Analiza locației are în vedere în primul rând suprafața pe care vor fi montate panourile fotovoltaice. Ulterior se studiază clima și elementele peisagistice care pot umbri panourile (vegetație, cladiri și altele). Daca nu se poate evita umbra in totalitate, trebuie găsite soluții pentru minimalizarea efectelor ei.

Calcularea potențialului energetic

Energia care poate fi produsă de panouri depinde în primul rând de locul de instalare, de radiația solară disponibilă, de temperatură și de reflexia suprafetei pe care se află panoul. Alți factori care pot afecta potențialul energetic sunt inclinarea suprafeței, caracteristicile sistemului fotovoltaic și instalația electrică existentă.

Evaluarea performanței sistemului fotovoltaic

Această evaluare se realizează prin prisma a doi parametri esențiali: eficiența de conversie  a panoului și suma tuturor pierderilor (performanța BOS)

Dimensionarea instalației fotovoltaice

Acest proces se realizează luând în considerare tensiunile, curenți, puterile si parametrii electrici. Pe baza acestor valori se aleg și restul componentelor instalației, de la invertoare până la cabluri.

Etapa de proiectare trebuie să respecte cerințele de siguranță locale. Durată fazei de proiectare este influențată de legislația locală și poate dura între o lună și trei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed