Rezidential

Având în vedere cresterile frecvente ale prețului energiei, independența energetică devine un subiect de interest pentru majoritatea oamenilor. Panourile fotovoltaice sunt cea mai accesibilă soluție pentru obținerea independenței energetice.

Implementarea sistemelor fotovoltaice era destul de laborioasă acum cațiva ani iar gradul de eficiența al acestor sisteme nu era suficient de atractiv încât să merite costul și efortul instalarii. Lucrurile s-au schimbat însă de la an la an, iar piața panourilor fotovoltaice s-a triplat în ultimii ani. Astazi un sistem fotovoltaic bine gândit îti poate oferi nu doar independență energetică dar poate fi și o sursă aditională de venit (prin introducerea în rețea a surplusului de energie general de sistemul fotovoltaic.

Sistemul tipic de energie solară include panouri solare, un invertor, echipamente pentru montarea panourilor și a sistem de monitorizare a performanței care urmărește producția de energie electrică Panourile solare colectează energie de la soare și o transforma în energie electrică, care este trecută prin invertor și transformată într-o formă pe care o puteți folosi pentru a vă alimenta casa. Există 3 tipuri de sisteme fotovoltaice: on-grid, off-grid si hibrid.