Municipal/Smart cities

Instituții publice alimentate cu panouri fotovoltaice

Dacă acum cațiva ani orașele inteligente erau o fantezie, ele încep acum să prindă contur în realitate. Panourile fotovoltaice pot fi folosite pentru alimentarea iluminatului public dar și pentru scoli, spitale și instituții publice.

Fonduri nerambursabile pentru proiecte verzi de dezvoltare urbană

Proiectele urbane sustenabile au cele mai mari șanse să primească fonduri nerambursabile iar panourile solare sunt o soluție flexibila ce poate fi integrată într-o mulțime de proiecte. Tranziția către energie este o responsabilitate socială a fiecărui cetățean, însă ea trebuie încurajată de către municipalități.

Optimizarea cheltuielilor și venituri suplimentare

Orașele verzi nu sunt doar prietenoase cu mediul dar fac și economii considerabile la costurile de energie. Totodata,  energia verde se amortizează rapid iar gestionarea corectă a surplusului de energie, poate aduce sume considerabile în bugetul unei municipalități.

Oportunități de dezvoltare

Implementarea unor sisteme de energie sustenabilă este o etichetă verde care poate atrage numeroase beneficii. Orasele verzi cresc calitatea nivelului de viață pentru locuitori, si ajung rapid în topul destinațiilor turistice. Turismul modern s-a extins dincolo de monumente și parcuri, iar orașele verzi beneficiază de o crestere considerabilă a turismului. Mai mult decât atât, proiectele urbane sustenabile sunt o oportunitate excelentă de atragere a investitorilor.

Schimbarea trebuie să inceapă azi!

În contextul schimbărilor climatice, nu ne mai permitem să vedem orașele verzi ca pe un vis frumos care s-ar putea intampla candva. Este responsabilitatea fiecărei municipalități să implementeze proiecte urbane smart, ecologice și eficiente din punct de vedere financiar.