5 Motive pentru a-ți instala panouri fotovoltaice

Niciun comentariu

Energia solară este energia emisă de soare. Soarele este o sursă de energie regenerabila. Prin intermediul celulelor fotovoltaice energia solară poate să genereze electricitate. În ultimii anii, aceasta a devenit o sursa din ce în ce mai utilizată, datorita evoluției rapide a panourilor solare.

Panourile fotovoltaice sunt panourile solare care transforma energia solara in energie electrică. Indiferent că este vorba de uz rezidential sau industrial, interesul pentru panourile fotovoltaice este într-o continuă crestere. Iată principalele motive pentru care oamenii aleg să investească în sisteme fotovoltaice:

1.      Costuri reduse la factura de energie

La prima vedere, panourile fotovoltaice și montajul acestora poate părea o investiție mare. Pe termen lung însă, utilizarea panourilor te ajuta semnificativ să reduci costurile energetice, iar statisticile arată o amortizare a cheltuielilor în 5-10 ani. Având în vedere că durata de viață a unui panou este cuprinsă între 20-25 de ani, achizitionarea acestora reprezintă o investitie rentabilă din punct de vedere economic.

2.      Reducerea poluarii

Majoritatea oamenilor aleg să investească în panouri datorită avantajelor economice însă este important de precizat că acestea sunt și foarte prietenoase cu mediul înconjurător. Prin alegerea panourilor solare, putem reduce semnificativ amprenta de carbon. În aproximativ 30 de ani, o singură locuinta care folosește panouri solare poate reduce emisia de dioxid de carbon cu 100 de tone.

3.      Costuri reduse de întretinere

Odată instalat, panoul fotovoltaic necesita minimul de intretinere, avantaj datorat lipsei elementelor de utilizare intensă. Singurele costuri de întretinere se vor aplica în cazul invertorului, care necesită atentie după câțiva ani de utilizare. Panourile necesită doar o curațare anuală.

4.      Disponibilitate pentru orice buget

In cazul panourilor solare, exista programe care oferă subventii pentru achiziționarea și instalarea acestora. Interesul pentru energia solara se datorează și ajutorului oferit de către stat pentru obținerea unui asemenea sistem. Astfel, clientul poate beneficia de finantare pentru a deveni prosumator. Există și programe pentru persoane juridice. De exemplu. Programul ElectricUp se adresează IMM-urilor și companiilor din domeniul HoReCa.

5.      Independență energetică

Creșterea costurilor la energie determină tot mai multe persoane să caute soluții prin care să nu mai depindă de rețelele de energie. Sistemele fotovoltaice se pot folosi în paralel cu centrale electrice sau pompe de căldură. Sistemele OnGrid le permit utilizatorilor să devină prosumatori și să introducă în rețea surplusul de energie iar sistemele OffGrid permit independenta totală de rețea. Sistemele off-grid sunt folosite preponderant în zonele unde nu există acces la o rețea de energie.

 

Articolul anterior
Sistem fotovoltaic On Grid de 75 kw montat pe acoperis isopan
Articolul următor
Sistem fotovoltaic On Grid, 15 kW trifazic, montat pe acoperiș de tablă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed